Tiedote 13.11.2023

Eteläpääty ry:n hallitus kommentoi Jokerien tiedotetta:

Helsingin Jokerit on julkisesti ilmaissut uuden strategian perustuvan laadukkaaseen juniorityöhön, hyvään taloudenpitoon ja vastuullisuuteen. Seuran ei tule tehdä hätiköityjä päätöksiä nyt, mikäli ne eivät perustu vakaalle taloudelliselle pohjalle ja seuran arvoille. Osoitamme tukemme Jokerien pitkäjänteiselle kehittämiselle ja kestäville ratkaisuille muuttuvassa ympäristössä.

Hyvinvoiva Jokerit, joka toimii omien periaatteidensa ja arvojensa mukaisesti, on meille tärkeämpi asia, kuin sarjataso, jolla edustusjoukkue kulloinkin pelaa. Liigan ei ole kiire mikäli sen edessä uhrataan seuran tärkeimmät periaatteet; laadukas juniorityö, järkevä taloudepito sekä kestävä ja vastuullinen tulevaisuus.

Eteläpääty ry:n hallitus

Tiedote Turun vieraspelimatkasta 7.10

Käsi pystyyn virheen merkiksi.

Turun vierasmatkaa yksityisjunalla Kupittaalle on eri tahojen toimesta suunniteltu ja järjestelty siitä asti, kun otteluohjelma julkaistiin. Järjestelyjen aikana matkaan tuli useita odottamattomia mutkia, joiden ratkomiseen käytettiin valtavasti aikaa (tästä iso kiitos Jokerien suuntaan). Lopulta jouduimme kuitenkin toteamaan kaikkien järjestelyistä vastanneiden kesken, ettei samanlainen matka Kupittaalle ole nyt mahdollinen siinä muodossa, kuin Turun Gatoradelle on tehty viimeksi kymmenisen vuotta sitten.

Ongelmia oli niin lainsaadännön, kuin tapahtuman teknisen ja logistisen järjestelyn kanssa. Lisäksi aikatauluja olisi haitannut kova kiire junaan heti ottelun jälkeen. TPS:ää vastaan pelatuissa otteluissa tämä ei ole ollut ongelma fanijunan ollessa sivussa kääntöraiteella, eikä Kupittaan julkisella ja liikennöidyllä asemalla.

Sovimme heti tuoreeltaan, että käymme yhdessä järjestävien osapuolten kanssa läpi miten voimme vastata nykyisen lainsäädännön ja käytännön järjestelyjen aiheuttamaan haasteeseen, jotta perinteiset junamatkat voivat taas palata Jokerifanien vieraspelikalenteriin tulevaisuudessa.

Eteläpääty ottaa nyt osaltaan vetovastuun korvaavasta matkasta Turkuun. Matkan järjestelyt on jo aloitettu ja avaamme ilmoittautumisen kaikille Jokerifaneille avoimelle vierasmatkalle heti kun saamme uusien suunnitelmien yksityiskohdat varmistettua. Turkuun matkustetaan monivuotisen yhteistyökumppanin Åbergin linjojen busseilla ja tarvittaessa "laivastoa" laajennetaan myös muiden toimijoiden autoihin.

Eteläpääty pahoittelee kaikille faneille peruuntuneen junamatkan aiheuttamaa harmitusta. Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee reissuun mukaan. Matkantekovälinettä tärkeämpää on kuitenkin matkan tarkoitus, Helsingin Jokerit!

Eteläpääty ry:n hallitus

etelapaatyry@gmail.com


ILMOITTAUDU TÄSTÄ TURKUUN

Vuosikokous 2023

Eteläpääty ry:n vuosikokous pidettiin 19.6.2023 kello 18:00 alkaen Keskuskirjasto Oodissa, sekä Google Meet palvelussa.

Vuosikokous vahvisti uudeksi jäsenmaksuksi 15 € kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä ja 10 € niin sanotuille junnujäsenille. Liity jäseneksi kaudelle 2023-2024 täältä.


Eteläpääty ry:n hallitus:

Tiia Lehtonen (puheenjohtaja)

Roope Räty (varapuheenjohtaja)

Katja Wessman

Johanne Vuoksivirta

Leena Hiltunen

Veli-Pekka Karvinen

Milla Karvinen

Teemu Keränen

Karoliina Snäkin


Tuleva kausi on varmasti tapahtumarikas; tule mukaan Eteläpäätyyn!

-Hallitus

Kutsu Eteläpääty ry:n vuosikokoukseen

Eteläpääty ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 19.6.2023 kello 18:00. Kokous järjestetään Helsingin Keskuskirjasto Oodin ryhmätyötilassa 3, sekä etänä Teamsin kautta.

Kaikki Eteläpääty ry:n jäsenmaksun maksaneet kaudella 2022-2023 ovat tervetulleita, sekä puhe- ja äänioikeutettuja kokouksessa. Kokous on tärkeä, sillä Eteläpäädyllä on paljon suunnitelmia tulevalle kaudelle. Samaan aikaan hallituksesta on vapautumassa muutamia paikkoja. Hallitukseen tarvitaan siis innokkaita ja oma-aloitteisia tekijöitä! Mielekästä hommaa riittää.

Kokouskutsu on lähtenyt tänään kaikille jäsenmaksun maksaneille sähköpostitse. Jos olet maksanut jäsenmaksun, mutta et ole saanut kutsua, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse: etelapaatyry@gmail.com. Teams-kokouksen linkki lähetetään kaikille lähempänä kokousta. (Tarkistathan myös sähköpostin roskapostikansion; arvostamme jos merkkaat sähköpostin leimalla "ei-roskapostia" tai "tärkeä")

Oodissa nähdään, tervetuloa!

Eteläpääty ry:n hallitus

Jokerikannattajien vetoomus Jokerit ry:lle 24.8.2022

Jokerien kannattajayhdistykset Eteläpääty ry ja Old Chiefs ry vetoavat Helsingin Jokerit ry:n hallitukseen, jotta Jokerien tulevaisuutta koskevista asioista käytäisiin avoin ja läpinäkyvä päätöksentekoprosessi.

Toivomme, että Helsingin Jokerit ry kutsuu koolle ylimääräisen kokouksen, jossa kaikki faktat käydään läpi ja tehdään parhaat mahdolliset päätökset, niin Jokerien junioritoiminnan, kuin edustusjoukkueenkin tulevaisuuden turvaamiseksi.

"Faniyhdistysten jäsenet, pääkaupunkiseudun Jokerihenkiset kiekkoperheet kuin myös kaikki Jokerifanit ympäri Suomen ansaitsevat kuulla taustoista ja tulla huomioiduiksi Jokereiden tulevaisuudesta”, toteaa Old Chiefsin Pave Mähönen.

”Mielestämmme ratkaisut Jokereiden tulevaisuudesta tulee tehdä läpinäkyvästi, avoimesti ja Jokereiden parasta ajatellen” jatkaa Eteläpääty ry:n Roope Räty.

"Toivomme että saadaan nyt hyvässä hengessä tehtyä päätökset Jokerien parhaaksi" kaksikko päättää.

Tämän vetoomuksen allekirjoittavat Eteläpäädyn ja Old Chiefsien hallitukset 24.8.2022.Eteläpääty ry:n tiedote 20.4.2022


Eteläpääty ry:n on Jokerien matkassa myös kaudella 2022-2023! U16 mestaruuteen ja U18 hopeaan päättyneen loppukauden tapaan kannustamme kaikkia Jokerifaneja mukaan U20 joukkueen, sekä nuorempien juniorien peleihin. Pyrimme tiiviissä yhteistyössä Jokerien kanssa tekemään ensi kaudesta ikimuistoisen matkan kohti Liigaa. Eteläpääty tulee järjestämään myös vieraspelimatkoja ensi kauden peleihin.

Vaikka moni asia onkin vielä avoinna, aloitamme tulevaisuuden rakentamisen jo nyt. Kannattajayhteisössä on hyvä pohja, jota haluamme vaalia läpi ensi kauden ja tulevaisuudessa.

Palaamme asiaan yhdistyksen vuosikokouksessa, sekä sitä mukaa, kun ensi kautta koskevat asiat selviävät.

Yhdistyksen hallitus on tyytyväinen Jokerien päätökseen pyrkiä Liigaan kaudeksi 2023-2024.


– Eteläpääty ry

Eteläpääty ry:n tiedote 1.4.2022


Eteläpääty ry on tänään 1.4.2022 hankkinut määräysvaltaisen enemmistön Helsinki Halli Oy:n, eli aikaisemmin Hartwall Arenana tunnetun tapahtumakeskuksen osakkeista. Pääosin hankinnat on tehty kansallistamistoimin, jotka Suomen ulosottoviranomaisen on tänään vahvistanut. Jatkossa halli tullaan tuntemaan Eteläpääty Areenana.


"Tämä on luontainen jatkumo faniyhteisömme kehitykselle" toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Tiia Lehtonen.

"Pystymme jatkossa järjestämään yhä laadukkaampia tapahtumia yhdistyksen jäsenille" iloitsee varapuheenjohtaja Roope Räty.

Eteläpääty ry pitää Areenan uusista omistuskuvioista tiedotustilaisuuden hallin pressitiloissa (osoitteessa Aprillinkuja 2) tänään kello 17:00.

– Eteläpääty ry

Eteläpääty ry:n tiedote 22.2.2022


Eteläpääty ry:n hallituksen päätöksellä vaadimme Helsingin Jokerien välitöntä vetäytymistä Kontinental Hockey League:sta, KHL:stä.

Jokerien junioritoiminta pyörii Jokerit ry:n alaisuudessa ja Jokerit ry hallinnoi meille kaikille rakkaan seuran nimeä ja logoa. Vetoamme samalla myös Jokerit ry:n päättäjiin: Suojelkaa seuraa vetämällä tunnuksenne pois KHL:ssä pelaavalta joukkueelta.

Jokerien pelien jatkuminen aiheuttaa koko seuralle mittaamatonta vahinkoa, jota ei välttämättä enää koskaan pystytä korjaamaan.– Eteläpääty ry

Eteläpääty ry:n tiedote 8.12.2021


Eteläpääty ry:n hallitus vastustaa Jokerien peliä Valko-Venäjällä Minskissä 12.12.2021, johtuen maan huonosta ihmisoikeustilanteesta. Kannustamme Jokereita toimimaan länsimaisten arvojen mukaisesti ja vaalimaan ihmisoikeuksia.

Haluamme samalla osoittaa solidaarisuutta Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteesta kärsineitä kohtaan.Eteläpääty association, Fan club of Jokerit Helsinki, opposes the upcoming game between Jokerit and Dinamo Minsk on 12.12.2012 due to the poor human rights situation in Belarus.
We encourage Jokerit to act in accordance with Western values and do it’s share to uphold human rights.

We also want to show our solidarity to those who have suffered from the human rights situation in Belarus.


– Eteläpääty

Eteläpääty ry:n hallituksen tiedote 23.8.2021

Eteläpääty ry:n sääntömääräinen vuosikokous on pidetty 23.8.2021. Vuosikokouksessa päätettiin yhdistyksen hallituksen kokoonpano. Puheenjohtajana jatkaa Tiia Lehtonen ja varapuheenjohtajana Roope Räty. Hallituksen jäsenet löydät yhteystiedot-välilehdeltä.

– Eteläpääty

Eteläpääty ry:n hallituksen tiedote 4.9.2020

Kiitos Jokerit!

– Eteläpääty

Eteläpääty ry:n hallituksen tiedote 2.9.2020


Eteläpääty ry:n hallitus on käynyt keskustelua Minskissä pelattavasta ottelusta. Hallitus päätyi yksimieliseen ratkaisuun boikotoida Jokerien kotiotteluita toistaiseksi, mikäli ottelu Minskissä pelataan.

Yhdistyksen hallitus suosittelee boikottia koko jäsenistölle, sekä laajemmin Jokerifaneille.

Valko-Venäjällä vallitsevan tilanteen ja ihmisoikeusloukkauksien vuoksi, emme voi hyväksyä ottelun pelaamista Minskissä.


– Eteläpääty ry:n hallitus


The board of Eteläpääty ry has discussed the upcoming match in Minsk. The board has came to a unanimous decision to boycott the Jokerit home matches for the time being, if the match is played in Minsk.

The board of the association recommends a boycott for the entire membership, and more broadly for Jokerit fans.

Due to the situation in Belarus and human rights violations, we cannot accept playing the match in Minsk.


- Board of Eteläpääty ry


Jokerien faniyhdistyksen Eteläpääty ry:n tiedote 26.8.2020

Eteläpääty ry vastustaa Jokerien pelaamista Valko-Venäjän Minskissä 3.9.2020.
Tällaisessa tilanteessa Dinamo Minskin pitäisi vähintään pystyä siirtämään ottelu jollekin toiselle ajankohdalle. Ottelujen siirtäminen ei ole poikkeuksellista KHL:ssä, eikä muissakaan sarjoissa. Mielestämme maan vallitseva tilanne antaa kaikki edellytykset vaatia Dinamo Minskiltä ottelun siirtämistä.

Eteläpääty ry on joukkueen päätöksen tukena, mikäli joukkue päättää olla menemättä Minskiin ja antaa suoran luovutusvoiton vastustajalle.

Dinamo Minskin joukkueen faniryhmä (Dinamo Minsk Fan Club) on ilmoittanut boikotoivansa joukkueen otteluita. Dinamon fanit vaativat, että seura tuomitsee väkivaltaisuudet, vaatii laittomasti vangittujen siviilien vapauttamista, julistaa pidetyt vaalit laittomiksi ja vaatii uusia rehellisiä vaaleja. Eteläpääty Ry haluaa osoittaa tukensa kanssakilpailijan faneille vaatimuksineen.
Fanclub of Jokerit HC, Eteläpääty Association opposes the upcoming game between Jokerit HC and Dinamo Minsk on 3.9.2020.

In such a situation, Dinamo Minsk should at least be able to postpone the match to another time. The transfer of matches is not exceptional in the KHL, nor in other series. In our opinion, the current situation in the country provides all the conditions to demand the postponement of the match.

Eteläpääty will support the team's decision if the team decides not to go to Minsk and gives a direct surrender win to the opponent.

The fan group of Dinamo Minsk has also announced that they will boycott the team's matches. Dinamo fans are demanding that the club condemn the violence, demand the release of illegally detained civilians, publicly declare the past elections illegitimate, and call for new elections with an honest and transparent vote count. Eteläpääty wants to show its support to its competitors' fans with their demands.